Донецькі "відмили" 100 млн. грн.

Середа, 6 вересня 2006, 16:54

У Донецькій області припинено діяльність злочинного угруповання з 12 чоловік, що за півроку "відмило" близько 100 млн. грн.

Як повідомили в центрі суспільних зв'язків управління міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області, представники тіньового бізнесу протягом півтора років зареєстрували у Донецьку десяток фірм, які використовували для надання послуг з відмивання грошей, передає Ліга.

Після кожної протизаконної угоди зловмисники одержували 3-4% від перерахованих сум. Тільки за шість місяців поточного року тіньовий оборот коштів по рахункам фіктивних підприємств перевищив 100 млн. грн.

В результаті проведеної операції правоохоронці затримали одного з махінаторів, коли він перевозив більше 500 тис. грн. готівкою, документи та печатки.

Після цього в офісах підпільних "фірмачів" було проведено обшуки, в результаті яких оперативники вилучили документи, які доводять злочинну діяльність групи.

У відношенні підозрюваних порушено кримінальну справу за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) і за ч.1 ст.209 (легалізація засобів, отриманих злочинним шляхом). На особисте майно і банківські рахунки фігурантів накладено арешт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді