Влади багато не буває: Азаров хоче узаконити право Кабміну змінювати бюджет

Середа, 6 вересня 2006, 18:37

Міністерство фінансів пропонує узаконити виключне право Кабінету міністрів вносити в парламент проекти законів про внесення змін у державний бюджет.

Про це йдеться в розглянутому 6 вересня на засіданні уряду проекті закону “Про Кабінет міністрів України”, передає Finance.ua.

“Винятково Кабінет міністрів України забезпечує подання у Верховну Раду України проектів законів про внесення змін у закон про державний бюджет України”, - написано в пункті 2 статті 30 проекту закону, що присвячена здійсненню права законодавчої ініціативи урядом.

Цією статтею також передбачається, що представляти проект закону, поданого урядом, у Верховній Раді має за дорученням прем'єра один зі членів уряду.

Статтею 31 проекту закону також передбачається, що уряд має право за власною ініціативою, або по поданню парламенту робити висновки щодо повноти економічного обґрунтування й фінансового забезпечення проектів законів.

Кабінету міністрів планується також надати право проведення експертиз законопроектів, внесених на розгляд парламенту іншими суб'єктами законодавчої ініціативи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді