Зростання доходів українців не в змозі задовольнити їх споживчі "апетити"

П'ятниця, 8 вересня 2006, 10:54

Зростання доходів населення України не в змозі задовольнити його споживчі "апетити", - вважають аналітики АКБ "Укрсоцбанк".

Номінальні доходи населення в липні виросли до максимальних із грудня минулого року 42 млрд. 130 млн. грн., повідомляє прес-служба банку.

Приріст показника з липня 2005 року склав 29,1%, а 12-місячне значення доходів населення (83 млрд. 500 млн. грн.) збільшилося за рік на 35,6% у порівнянні з попереднім аналогічним періодом.

Приріст заощаджень у липні склав 5 млрд. 524 млн. грн., з яких тільки 3 млрд. 11 млн. потрапили на депозитні рахунки в банках.

Експерти "Укрсоцбанку" відзначають, що, починаючи з березня цього року, темпи приросту номінальних доходів українців почали знижуватися, що, можливо, пов'язано із закінченням виборів і зниженням ділового оптимізму в процесі післявиборного формування уряду.

"Активне зростання доходів населення України не в змозі забезпечити достатньо коштів для задоволення споживчих "апетитів" - сума кредитів, виданих населенню за липень збільшилася на 4 млрд. 300 млн. грн. до 53 млрд. 500 млн. грн., а вже в серпні ця цифра переступила відмітку в 58 млрд. 100 млн. грн.", - йдеться в повідомленні банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді