БЮТ пропонує ліквідувати ЗАТ і підвищити рівень захисту міноритаріїв

П'ятниця, 8 вересня 2006, 14:03

Юлія Тимошенко, лідер фракції блоку свого імені, пропонує виключити з законодавства закриті акціонерні товариства і підвищити рівень захисту міноритарних акціонерів, зокрема, за рахунок уведення права обов'язкового викупу акцій, гарантованого направлення на виплату дивідендів 15% чистого прибутку.

Відповідно до зареєстрованого нею у Верховній Раді законопроекту про захист інтересів міноритарних акціонерів, пропонується  виплачувати дивіденди щоквартально, забезпечити вільний доступ акціонерів до документів АТ, надати можливість міноритаріям формувати об'єднання для захисту своїх інтересів.

Крім того, Тимошенко вважає за необхідне формувати статутні фонди АТ тільки грішми, крім випадків корпоратизації.

Пропонується також чітко закріпити норму про те, що рішення про збільшення або зменшення статутного фонду приймається на зборах акціонерів не менш ніж 3/4 голосів.

На додаток, законопроект пропонує знизити з 10% до 5% мінімальний пакет акцій, власники якого одержують право на скликання зборів акціонерів і ряд інших прав.

У фракцію БЮТ у парламенті нинішнього скликання входить 129 депутатів, вона є опозиційною. Для прийняття закону необхідно 226 голосів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді