Бойко обіцяє віддати туркменам борги до 19 вересня

П'ятниця, 8 вересня 2006, 15:40

До 19 вересня Україна планує розрахуватися з боргами перед Туркменістаном за поставлений газ і почати переговори про можливі інвестиції в газодобувну галузь країни. Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ході робочої зустрічі з прем'єром Віктором Януковичем.

Ситуацію на ринку нафтопродуктів Бойко назвав стабільною. За словами міністра, найближчим часом можна очікувати зниження вартості нафтопродуктів на українських АЗС і збільшення обсягів переробки нафти на вітчизняних нафтопереробних заводах, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Кабміну.

Янукович доручив Мінпаливенерго створити відповідні умови, щоб до кінця року вийти на оптимальні обсяги переробки нафти на вітчизняних НПЗ для наповнення українського ринку якомога більшою кількістю нафтопродуктів власного виробництва.

Нагадаємо, що в ході останніх переговорів між Україною і Туркменістаном туркменська сторона підняла питання про підвищення ціни газу для України до 100 дол. за тисячу кубометрів, а також про погашення українських боргів. Керівництво НАК "Нафтогаз" виразило готовність погасити борги до кінця серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді