Пінчук готується до американського суду

П'ятниця, 8 вересня 2006, 16:06

Адвокати Віктора Пінчука готуються до судових слуханьу Міжнародному центрі з вирішення судових суперечок при Американській арбітражній асоціації.

За словами Олександра Находа, директора з фінансів і економіки Нижньодніпровського трубопрокатного заводу, що фактично належить корпорації "Інтерпайп", у даний час йде підготовка до судового засідання - підбираються матеріали, аргументи.

Наприкінці вересня - початку жовтня буде проведено судове засідання. Причому планується, що перші результати цього судового позову стануть відомі не раніше, ніж через три-чотири місяці.

Нагадаємо, навесні нинішнього року, канадська компанія Holden International Inc. подала позов у Міжнародний центр із дозволу судових суперечок при Американській арбітражній асоціації до Нижньодніпровського трубопрокатного завод на суму більше 100 млн. доларів.

Підставою для позову стало невиконання заводом умов контракту по організації виробництва і постачання залізничних коліс.

За деякими даними, відповідно до умов контракту НТЗ у 1997 р. зобов'язався поставити за фіксованою ціною колеса, що були зроблені за технологією і дизайном компанії Holden International Inc., однак ці умови так і не було виконано.

Втім, як стверджує Наход, навіть якщо підприємство програє процес, то йому доведеться виплатити суму, обсяг якої набагато менше того, котрий передбачався спочатку.

"Максимальна сума названа зараз 62 млн. дол., а реальніше – мільйонів 10-15. Може бути, навіть менше", - говорить директор з фінансів і економіки Нижньодніпровського заводу.

Економічна Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді