За самозахоплення земель штрафувати не будуть?

П'ятниця, 8 вересня 2006, 17:58

Україна посилює відповідальність за самозахоплення земельних ділянок. Профільний комітет Верховної Ради рекомендував прийняти закон, який передбачає до 6 років позбавлення волі за такі порушення.

Зокрема, пропонується доповнити Кримінальний і Кримінальний-процесуальний кодекси статтею 356-1, де буде записано, що "Дії, передбачені цією статтею, якщо вони нанесли значну шкоду підприємствам, установам, організаціям або окремим громадянам, карають обмеженням волі терміном до п'яти років або позбавленням волі терміном до шести років", передає Finance.ua.

Наразі ефективність застосування санкцій за самовільне зайняття земельної ділянки у відповідність з Кодексом України про адміністративні правопорушення є низькою.

Порушники платять штраф і продовжують використовувати самовільно зайняті земельні ділянки.

Повторно залучити особу за це ж правопорушення до адміністративної відповідальності протягом року неможливо.

Нагадаємо, що в серпні цього року прем'єр-міністр Віктор Янукович ініціював внесення змін у карне законодавство з метою жорсткості боротьби із самовільним захопленням землі.

Насамперед, відповідну програму за участю правоохоронних органів, юридичних служб Криму і Кабінету Міністрів треба відпрацювати на рівні Криму. На півострові захоплено 3 тисячі 600 земельних ділянок загальною площею 28 тис. га.

Генеральна прокуратура і Міністерство внутрішніх справ підтримали введення кримінальної відповідальності за самовільне захоплення землі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді