Президент назвав колосальний мінус Держбюджету-2007

Понеділок, 2 жовтня 2006, 11:36

Президент Віктор Ющенко назвав колосальним мінусом відсутність у проекті державного бюджету на 2007 рік пропозицій щодо зменшення податків.

За словами президента, це свідчить про програний діалог влади з бізнесом, передає Finance.ua.

"За моїм переконанням, політика формування здорових відносин з бізнесом повинна ґрунтуватися на поступовій мінімізації податкового навантаження, адже коли комерційні структури обкладають податком більше 40%, відносини влади і бізнесу тінізуються", - сказав Ющенко.

При цьому він відзначив, що зараз підприємці на пенсійні, страхові відрахування, відрахування по безробіттю та інших соціальних навантаженнях змушені витрачати 36% отриманих засобів, плюс 25% податку на прибуток.

"Щоб відбулася високого рівня легалізація, необхідно зменшити премії і непрямі податки", - вважає президент.

Вихід він бачить у зменшенні соціального податку, для чого необхідно провести реформування пенсійної, соціальної та страхової системи.

"Потрібно надати молодому поколінню можливість самостійно відчисляти кошти для свого пенсійного забезпечення. Разом з тим, держава візьме на свої плечі діючу пенсійну систему. Альтернативна пенсійна модель, альтернативне страхування по безробіттю уже є в Росії, Молдові, не говорячи вже про країни Східної Європи. В Україні політика таких змін повинна набути обриси в концепції бюджету 2007 року", - вважає президент.

Він завірив, що зверне на це особливу увагу при розгляді проекту держбюджету на 2007 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді