Кушнарьов шкодує, що проголосував за мораторій

Понеділок, 2 жовтня 2006, 15:08

Представник Партії регіонів Євгеній Кушнарьов закликає комплексно підходити до рішення питання підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це він повідомив журналістам за підсумками погоджувальної ради лідерів парламентських груп та фракцій, повідомляє Ліга.

Відповідаючи на питання про те, чи може бути скасовано рішення парламенту у відношенні подолання вето на закон про мораторій на підвищення цін і тарифів, Кушнарьов зазначив, що під час розгляду цього питання верх взяла політична складова.

Він вважає недоліком нинішнього уряду те, що він не надав Верховній Раді економічні розрахунки і не запропонував конкретні кроки, які дозволили б знизити діючі тарифи і надати гарантії захисту населенню.

За словами Кушнарьова, слідча комісія ВР, звіт якої заплановано на поточний тиждень, з'ясувала, що ціну на газ власного виробництва було завищено як мінімум на 80 грн.

Тільки один цей факт дозволяє знизити ціну на газ, - впевнений він. При цьому він додав, що зараз Кабінет міністрів розробляє систему попереджуючого захисту населення, який передбачає надання пільг, субсидій та соціальних виплат малозабезпеченим.

Кушнарьов вважає, що всі рішення по таких складних питаннях, як ціни і тарифи, повинні прийматися зважено, з розумінням того, що в ринкових умовах "ніякими заборонами та штучними обмеженнями нічого не зробиш".

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Олександр Мороз заявив, що, подолавши вето президента на закон про мораторії на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та газ, народні депутати порушили Конституцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді