Тулуб зізнався, що його міністерство неефективне

Вівторок, 3 жовтня 2006, 11:53

Член політради Партії регіонів, Міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб висловився в підтримку створення Вугільної національної акціонерної компанії, повідомили у прес-службі Партії регіонів.

"Можу сказати одне напено: міністерство - це неефективна структура в галузі, я можу чітко вам сказати", - заявив він і відзначив, що "не може встигнути міністр за всіма 147 шахтами", передає Finance.ua.

Міністр повідомив, що вугільна національна компанія буде господарюючий суб'єкт, буде розпорядником грошей. При цьому, при ній будуть створені держпідприємства, які потім стануть акціонерними товариствами.

"Ми повинні підготувати умови для створення вертикально-інтегрованої компанії, наприклад, буде створено компанію на базі шахт, що добувають коксівне вугілля. Треба подивитися, хто захоче повністю весь цей комплекс приватизувати. Як це було з "Павлоградвугіллям", з "Краснодоном" - будь ласка. І таким чином, ми зробимо більш ефективну систему управління", - упевнений міністр.

Нагадаємо, що 6 липня 2004 року указом президента Кучми "Про заходи щодо підвищення ефективності керування вугільною галуззю і її розвитком" було передбачено створення НАК "Вугілля України". Із приходом до влади президента Ющенко було організовано відповідне міністерство. У той же час, нинішній уряд заявив, що в рамках реформування вугільної промисловості у 2007 р. має намір знову створити НАК "Вугілля України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді