ФДМ призупинив конкурс із продажу "Луганськтепловозу"

Вівторок, 3 жовтня 2006, 13:27

Фонд державного майна наказом від 2 жовтня призупинив проведення конкурсу з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" через запроваджені судами заборони.

Про це повідомили у прес-службі ФДМ у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Робочій групі з проведення експертизи підтверджуючих документів при продажу пакетів акцій ВАТ заборонено здійснювати будь-які дії, пов'язані з оформленням протоколу з переліком учасників, допущених до участі в конкурсі і його твердженням", - йдеться в тексті наказу.

Як уточнили в прес-службі, ФДМ видав наказ на виконання постанови Михайлівського районного суду Запорізької області від 15 вересня і рішення Господарського суду Києва від 2 жовтня, що надійшли до Фонду в понеділок.

ФДМ 19 липня 2006 року оголосив конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 76% акцій ВАТ ХК "Луганськтепловоз".

Початкова ціна пакету складає 292 млн. грн. За умовами торгів, останній день прийому заявок на участь - 25 вересня.

Конкурс повинен відбутися 3 жовтня. Заявки на участь у конкурсі подали АТ "Дєміховскій машзавод" (РФ), ЗАТ "Керуюча компанія "Брянскій машиностроітєльний завод" (РФ), ВАТ "Дніпровагонмаш" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровської обл.) і ВАТ "Марганецький ГЗК".

Обидва зазначені російські підприємства входять у провідну, в російському транспортному машинобудуванні, групу "Трансмашхолдінг", "Марганецький ГЗК" - до складу групи "Приват", пов'язаної також з "Дніпровагонмашем", у якому значний пакет має група "ТАС".

Прем'єр-міністр Янукович 18 вересня заявив, що Кабінет міністрів призупинив конкурсний продаж ХК "Луганськтепловоз" і подальші рішення стосовно цього підприємства будуть прийматися з урахуванням національних інтересів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді