Азаров звинувачує попередній уряд в утворенні бюджетної заборгованості

Вівторок, 3 жовтня 2006, 14:29

Міністерство фінансів звинувачує попередній склад відомства та уряду в утворенні бюджетної заборгованості в розмірі 210 млн. грн. за статтею витрат "Державне управління".

"За інформацією, отриманою від місцевих фінансових органів на 1 вересня 2006 року, додаткова, не передбачена бюджетом потреба на оплату праці за статтею витрат "Державне управління" складає 210 млн. грн., передає Finance.ua з посиланням на перес-службу Мінфіну.

Заборгованість по виплаті заробітної плати з нарахуваннями працівникам органів місцевого самоврядування з місцевих бюджетів до 1 вересня вже склала 6 млн. 600 тис. грн.", - повідомив Мінфін у прес-релізі.

Як відзначає прес-служба відомства, "у таку скрутну ситуацію органи місцевого самоврядування було поставлено через численні істотні прорахунки попереднього керівництва Міністерства фінансів".

За інформацією міністерства, додаткова потреба в 119 млн. 900 тис. грн. виникла через те, що в бюджеті на 2006 рік "абсолютно не було враховано вимогу ст. 33 закону "Про статус депутатів місцевих рад", відповідно до якої за колишніми депутатами місцевих рад на період працевлаштування зберігається середньомісячна заробітна платня".

"Крім того, 9 березня 2006 року попередній уряд прийняв постанову "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів", відповідно до якої, зарплатню відповідним працівникам було підвищено вже після ухвалення бюджету.

Додаткова потреба коштів на виконання цієї постанови складає 98 млн. 600 тис. грн. Разом з тим, необхідних змін у бюджет попередній уряд не запропонував і не вніс", - говориться у прес-релізі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді