ВР змусила януковичів платити нормальну зарплату, хоч вони і не хотіли

Середа, 4 жовтня 2006, 11:04

Верховна Рада підтримала законопроект, який пропонує встановити мінімальну зарплату на рівні прожиткового мінімуму для працездатних громадян.

За законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти, які стосуються встановлення мінімальної заробітної плати, проголосувало в першому читанні у вівторок 228 народних депутатів із 435 (фракція Партії Регіонів не голосувала), які зареєструвалися в залі, передає "Інтерфакс-Україна".

У законопроекті пропонується встановити мінімальну заробітну плату на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Зокрема, пропонується визначати розмір мінімальної зарплати з урахуванням не вартісної величини мінімального споживчого бюджету (як це передбачено в діючій редакції закону "Про оплату прав праці"), а вартісної величини наборів товарів та послуг, які складають зміст прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Крім того, у законопроекті пропонується заборонити зменшення мінімальної зарплати при зменшенні розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи.

У той же час у пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що для реалізації необхідні додаткові витрати з державного та місцевих бюджетів орієнтовно в розмірі близько 500 млн. грн. на місяць.

На даний час прожитковий мінімум складає 465 грн. (з 1 жовтня - 472 грн.). Для дітей до 6 років – 410 грн. (з 1 жовтня – 418 грн.), для дітей від 6 до 18 років – 527 грн. (з 1 жовтня – 536 грн.), для працездатних осіб – 496 грн. (с 1 жовтня – 505 грн.), для осіб, що втратили працездатність – 359 грн. (з 1 жовтня – 366 грн.).

Розмір мінімальної зарплати в даний час складає 375 грн. (з 1 грудня – 400 грн.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді