Івченко зафіксував ставку на транзит газу до 2011 року - Бойко

Середа, 4 жовтня 2006, 12:02

Колишнє керівництво НАК "Нафтогаз" на початку 2006 року зафіксувало ставку за транзит природного газу через територію України на п'ять років.

Ставку за транзит зафіксовано до 2011 року в обмін на імпорт газу у січні-червні по 95 дол. за 1 тис. куб. м, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна підписала ціну на транзит газу на п'ять років уперед та вартість газу на півроку 4 січня 2006 року. Чому так відбулося, я не коментую, але так відбулося. Якщо наша країна хоче мати імідж послідовного партнера, то вона повинна дуже виважено підходити до перегляду яких-небудь договорів, у тому числі тих, котрі викликають сумнів", - повідомив голова Мінпаливенерго в ефірі одного з українських телеканалів у вівторок.

Відповідаючи на питання про те, чи буде змінюватися ставка транзиту природного газу через Україну протягом п'яти років, Бойко сказав: "Це вже є предметом компромісу між нами і російською стороною".

Як повідомлялося, попередній голова правління НАК "Нафтогаз", а нині народний депутат і глава спостережної ради цієї компанії Олексій Івченко 4 січня 2006 року у Москві підписав угоду з ВАТ "Газпром" і RosUkrEnergo про врегулювання відносин у газовій сфері.

"Нафтогаз", зокрема, зобов'язався у період до 2011 року забезпечувати транзит через Україну природного газу, переданого "Газпромом" та RosUkrEnergo, за фіксованою ставкою – 1,6 дол. за 1 тис. куб. м на 100 км відстані.

RosUkrEnergo, в свою чергу, зобов'язалася поставляти природний газ в Україну по 95 дол. за 1 тис. куб. м на кордоні Росія-Україна. Івченко стверджував, що ціна газу, що постачається RosUkrEnergo як і ставка транзиту, не може переглядатися протягом п'яти років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді