У Києві з квартирної черги знято більше 7 тис. родин

Четвер, 5 жовтня 2006, 13:04

На 1 жовтня 2006 року спецкомісія на чолі із заступником голови КМДА Іреною Кільчицькою перевірила 65% родин, які стоять у черзі на одержання соціального житла в Києві. За підсумками перевірки "з реєстрації, на повністю законних підставах знято 7 тис. 100 родин, які або самі купили квартири, або не змогли надати необхідної документації, медичних довідок і т.п.".

Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, Кільчицька відзначила, що "списки всіх, хто був знятий з відповідної реєстрації, будуть обов'язково оприлюднені", передає Ліга.

За її словами, абсолютно ніяких претензій до такої перевірки не було в 4 тис. 295 родин, які, за результатами 50-процентної інвентаризації, вийшли із черги раніше.

"Після повної, 100-процентної ревізії, у черзі повинні залишитися близько 130 тисяч родин. Із них, за попередніми розрахунками, від 25 до 30 відсотків відповідно до побажань самих киян будуть залучені до програми "50 на 50", коли жителі оплачують лише половину вартості квартири, а іншу - міський бюджет, або одержать молодіжні пільгові кредити, - відзначила заступник голови КМДА.

Кільчицька повідомила, що з 1 січня 2007 року набуває чинності Закон про соціальне житло, який заборонить його продавати, приватизувати або здавати в оренду. За її словами, законом передбачено, що особи, які перевищили соціальний рівень і можуть самостійно знімати приміщення, повинні передавати безкоштовні квартири наступним в черзі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді