Росіяни визначили умови закінчення "м'ясо-молочної війни"

Четвер, 5 жовтня 2006, 15:28

Поставки м'ясо-молочної продукції з України після зняття обмежень, запроваджених Росією з 20 січня поточного року, будуть здійснюватися за новими правилами.

Про це повідомив керівник Федеральної служби по ветеринарному й фітосанітарному нагляду (Россєльхознадзор) Сєрґєй Данкверт, інформує Ліга.

Данкверт відзначив, що "у меморандумі про відновлення торгівлі тваринницькою продукцією з Україною прописано ряд нових принципових умов, за яких дозволяється ввіз м'ясо-молочної продукції з України в РФ".

"Щоб не допустити реекспорт із України, ввіз м'яса буде здійснюватися у напівтушах і чвертях, а не в блоках, як це допускалося раніше", - пояснив він.

При цьому поставляти яловичину можна буде автомобільним або залізничним транспортом тільки через Брянську область.

"У випадку виконання українською стороною всіх російських ветеринарних вимог пропускних пунктів стане більше", - додав керівник Россєльхознадзору.

"Після підписання меморандуму, а ми ставимо завдання якнайшвидше прийняти цей документ, через Україну буде відновлено транзит тваринницької продукції, виробленої країнами ЄС, у тому числі з Австрії й Угорщини, які не були помічені в реекспортних операціях", - конкретизував глава Россєльхознадзору.

Нагадаємо, Російська Федерація заборонила ввезення на свою територію української продукції тваринництва з 20 січня поточного року.

Офіційна причина - недотримання українською стороною ветеринарно-санітарних норм.

Пізніше, за підсумками перевірки російськими експертами, ряду вітчизняних підприємств їм було надано дозвіл на експорт продукції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді