Президент повернув одиноким матерям і молодим педагогам виплати

Четвер, 5 жовтня 2006, 17:12

Президент Віктор Ющенко зупинив постанову Кабінету міністрів "Про припинення дії деяких постанов Кабінету міністрів України" від 17 серпня 2006 року №1215, якою передбачаються соціальні виплати одиноким матерям і молодим педагогам.

Як повідомили у прес-службі глави держави, Ющенко застосував інструмент зупинки дії актів Кабінету міністрів з метою захисту і підтримки соціально незахищених верств населення, інформує Ліга.

"Рішення про зупинку дії цих постанов не відповідало конституційному принципу, відповідно до якого права людини повинні визначати змістом державної діяльності, а також розходилося з положеннями Універсалу про підвищення добробуту громадян і боротьбі з бідністю", - відзначили в прес-службі.

Матеріальна допомога породіллям, одиноким матерям і вчителям є ініціативою президента і відповідає положенням його передвиборної програми "Десять кроків назустріч людям".

Нагадаємо, що 22 вересня президент звернувся з листом до прем'єр-міністра Віктора Януковича, у якому запропонував Кабміну переглянути свої рішення про припинення матеріальних виплат одиноким матерям і молодим педагогам.

Перед цим, 17 серпня, Кабінет міністрів власною постановою зупинив виплати одиноким матерям на дітей до досягнення ними 23-літнього віку у випадку, якщо діти навчаються у вищих навчальних закладах. Цією ж постановою Кабмін скасував передбачену з початку наступного року грошову адресну допомогу випускникам-педагогам, які зобов'язалися не менш трьох років проробити в школах і профтехучилищах, визначених державою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді