Бойко збирається продавати акції проблемних обленерго

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 11:52

Міністерство палива та енергетики готує законопроект "Про особливості приватизації в енергетиці".

"Кошти від продажу об'єктів галузі буде спрямовано на розвиток мережного господарства", - повідомляє прес-служба Мінпаливенерго, передає Finance.ua.

При цьому, як стало відомо, це відомство виступило різко проти пропозиції Фонду держмайна щодо приватизації у 2006 році державних пакетів акцій в регіональних енергокомпаніях.

"Наша позиція полягає в тому, що немає необхідності виставляти на фондові торги невеликі пакети акцій обласних енергопостачальних компаній. Зараз першочерговим завданням є упорядкування електромереж, а не їхня приватизація", - пояснили у прес-службі.

У листі, який Мінпаливенерго направило до ФДМ, запропоновано виставити на приватизацію 25%-ві держпакети акцій у тих обленерго, де існує конфлікт між акціонерами.

"Державі пакети в "проблемних" компаніях не потрібні. Вважаю, що краще їх продати та одержати хороші гроші, які кожна зі сторін заплатить, щоб одержати блокуючий пакет", - пояснив Олексій Шеберстов, заступник міністра палива та енергетики.

На думку Олександра Рябченка, директора Міжнародного інституту приватизації, в енергетичному секторі, в першу чергу, варто шукати приватних власників для теплоелектростанцій.

"Ті ТЕСи, які залишилися у власності держави, знаходяться в жалюгідному стані. Їх необхідно ремонтувати - а це зможе зробити тільки приватний власник", - пояснив експерт.

У самому Мінпаливенерго зазначають, що гроші від приватизації буде спрямовано на модернізацію ліній електропередач, в першу чергу у сільській місцевості.

"Багато ліній побудовано в 50-60 роках минулого сторіччя. Їхнє вітхе становище - причина того, що при непогоді все частіше населені пункти залишаються без електроенергії", - пояснили у прес-службі відомства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді