Варшавська фондова біржа запрошує український бізнес

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 15:21

Варшавська фондова біржа почала залучати до співробітництва українські підприємства.

Новий керівник ще дотепер не приватизованої, 15-річної Варшавської Фондової біржі Людвік Соболевський обприлюднив завдання на найближчі роки: залучити якнайбільше закордонних суб'єктів з Центральної Європи; створити щось на кшталт Лондонської біржі, - новий, більш ліберальний, ринок для молодих, інноваційних підприємств, відкрити відділення у Вільнюсі та Києві, передає UABanker.

Соболевський, що недавно побував у Києві, переконаний, що українцям вигідніше виходити на Польщу, оскільки над Віслою український ринок зрозуміліше, ніж на Заході, та й зв'язки між сусідніми ринками з кожним роком поглиблюються.

"Україна - це для нас дуже цікавий ринок, я вважаю, що там економіка розвивається швидше, ніж польська. Дуже цікаві фірми, ми безпосередньо інвестуємо в Україну, створюємо там фірми, чому ж не подумати про обіг капіталу таким чином, що українські підприємства будуть одержувати капітал для розвитку саме на Варшавській біржі", - зауважив Соболевський.

Голова Варшавської фондової біржі вважає, що перший теперішній український дебют - цукрова фірма "Астарта Київ" - був вдалим.

На сьогодні відомо, що в наступного року на Варшавську біржу вийдуть, як мінімум, ще дві фірми з України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді