Бойко хоче створювати "Укратомпром" на базі "Енергоатому"

П'ятниця, 6 жовтня 2006, 17:03

Уряд має намір створювати концерн "Укратомпром" на базі національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом", оператора атомних електростанцій, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"Бізнес-модель нами в цілому вже відпрацьована, на корпоративному рівні ми закінчуємо роботу для того, щоб ввести всі ці підприємства в "Енергоатом", - повідомив голова Мінпаливенерго журналістам у Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Мінпаливенерго вважає, що розвивати підприємства атомної промисловості України можна "тільки за рахунок залучення дешевих довгих кредитів" і саме "Енергоатом" буде виступати позичальником, пояснив чиновник.

"Іншого варіанту, який забезпечить надійне кредитування, немає", - підкреслив Бойко.

Новий холдинг може об'єднати держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", "Смоли", "Цирконій", "Бар'єр" і "Придніпровський завод кольорових металів", а також два науково-дослідних інститути.

Україна планує в майбутньому створити незамкнутий цикл виробництва палива для атомних електростанцій.

Обсяг інвестицій для організації такого виробництва оцінюється у 2 млрд. дол.

НАЕК "Енергоатом" є державним підприємством, яке, як і підприємства атомно-промислового комплексу, перебуває у підпорядкуванні Міністерства палива та енергетики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді