На Київщині побудують 0,5 млн. квадратних метрів житла – Ульянченко

Понеділок, 9 жовтня 2006, 10:35

Планується, що у Київській області цього року буде введено в експлуатацію 540 тис. квадратних метрів житла, що на 80 тис. квадратних метрів або 18% більше, ніж у 2005 році.

Про це повідомила голова Київської обласної держадміністрації Віра Ульянченко, передає Finance.ua.

"Але нас не влаштовують такі темпи", - підкреслила вона.

Так, в області на черзі стоїть багато людей, які повинні бути забезпечені житлом безкоштовно - військовослужбовців, працівників бюджетної сфери, "чорнобильців".

Крім того, в обладміністрацію звертається багато людей, готових на індивідуальне будівництво.

"Ми займаємося розробкою порядку відводу таких земельних ділянок, на яких би можна було розмістити великі котеджні містечка з повною інфраструктурою, розраховані на середній клас, при участі банків, які могли б надавати кредити для купівлі вже готових котеджів різного виду", - відзначила Ульянченко.

Зокрема, у розробці такого порядку обладміністрація має намір використати досвід Варшави.

Голова обладміністрації повідомила, що приватна будівельна компанія в районі села Крюковщина Києво-Святошинського району приступила до будівництва такого котеджного містечка "Місто Сонця".

"Однак найголовніше, що ми пропонуємо Києву - будівництво соціального житла в області, тому що мати соціальне житло в столиці - це велика розкіш. У нас є земля, у Києва є гроші, і ми хочемо об'єднати це й запропонувати будівництво соціального житла в містах-супутниках - тому ж Обухові, Вишгороді", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді