Рівень корупції у світовому бізнесі як і раніше високий

Понеділок, 9 жовтня 2006, 11:10

Рівень корупції у світовому бізнесі як і раніше високий, незважаючи на реформи та більш сильний опір компаній до вимог хабарів, показали опубліковані в понеділок результати опитування.

Як передає Ліга, щорічне світове опитування, проведене міжнародною консалтинговою компанією Control Risks і юридичною фірмою Simmons & Simmons, показало, що майже половина опитаних компаній не змогла укласти угоду, тому що їхній конкурент заплатив хабар.

Найбільше від корупції постраждав Гонконг, де 76% компаній повідомили про неможливість укласти угоду із цієї причини в останні п'ять років.

"Наше опитування показало, що корупція залишається серйозною міжнародною проблемою, і чесні компанії як і раніше сильно програють нечесним конкурентам", - сказав консультант Control Risks Джон Брей.

Незважаючи на реформи законодавства й посилення опору компаній, більше 350 керівників із семи країн, що прийняли участь в опитуванні, сказали, що, на їхню думку, до кінця десятиліття ситуація тільки погіршиться.

За результатами опитування, найбільш вразливими до корупції стали нафтовий, газовий і будівельний сектори, де проекти часто оцінюються дуже високо, а низькооплачувані чиновники, здатні займатися хабарництвом, мають істотну владу.

"Компанії по всьому світі починають боротися з корупцією, - сказав Брей. - Але зрозуміло, що до того часу, коли корупція стане пережитком минулого, ще далеко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді