Банки відчувають дефіцит кваліфікованих кадрів

Понеділок, 9 жовтня 2006, 15:02

Дефіцит розумних людей природній, а банківський сектор - не виключення.

"Наша економіка, що розвивається, відчуває великий дефіцит. Коли банківський ринок розвивається за рік на 30-40%, ми відчуваємо кадровий голод. Не в кадрах взагалі, а у підготованих кадрах", - заявив голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубилет, передає Ліга.

За його словами, великі банки воліють самі навчати фахівців, причому не тільки в тому регіоні, де розташовано центральний офіс, а по всій Україні.

"У нас відкрито кілька десятків "навчальних" відділень у різних вузах, де є економічні та банківські кафедри. Студенти можуть на практиці вивчати банк, кращих ми обов'язково беремо до себе", - розповідає голова правління "Привату".

Раніше експерти стверджували, що збільшення обсягів кредитування населення, відкриття нових філій і додаткових офісів змусили фінансові інститути зіштовхнутись із проблемою різкого дефіциту кадрів.

На їхню думку, дана проблема особливо актуальна для регіонів, де складніше знайти "життєво досвідчених та відповідальних кредитних інспекторів".

Разом з тим, учасники ринку визнають, що поки система мотивації не працює на повну силу, а зарплати банківських співробітників нижчої та середньої ланки залишаються на невисокому рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді