Трикратне підвищення тарифів у Києві економічно не обґрунтовано

Середа, 1 листопада 2006, 10:08

Бюджет жителів Києва істотно зменшиться після розпорядження мерії про більш ніж трикратне підвищення комунальних тарифів.

Головні прибутки від нових тарифів одержать держпідприємства "Київводоканал", "Київенергохолдінг" та "Київенерго".

Трикратне підвищення комунальних тарифів не має економічних підстав, вважають депутати чотирьох найбільших фракцій Київради.

Олександр Клюс, депутат від фракції БЮТ, хоча й входив до робочої групи, яка вивчала витрати енергетиків і водопостачальників, не знає, з якої причини мер Черновецький підписав наказ про збільшення платежів у три рази, коли досить було підняти їх удвічі.

"Не може бути, коли собівартість, наприклад, води й водовідвід 1,12 копійок і робити його 2,82. Не може бути таке, щоб рентабельність була 250%, якщо є рекомендація Кабміну, щоб рентабельність комунальних підприємств, які надають послуги, не перевищувала 12%", - заявляє Клюс.

Депутат від депутатської групи Кличка Володимир Бондаренко говорить, що на нараді у заступника мера Голубченко навіть знайшли надлишкові чверть мільярда гривень, які можна було виключити з тарифів, але їх залишили.

Мер Черновецький не обґрунтовує трикратне підвищення тарифів, а зупиняється на улюбленій тезі, що багаті повинні платити за бідних.

Щоб підсолодити подорожчання, у мерії обіцяють швидше реагувати на скарги киян на послуги й навіть дозволити не платити за поганий сервіс - це в майбутньому.

ICTV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді