Суд виніс рішення на користь зернотрейдерів

Середа, 1 листопада 2006, 11:14

Господарський суд Києва призупинив дію постанови Кабінету міністрів від 11 жовтня 2006 року про введення квотування експорту зерна до кінця поточного року.

Як повідомили у прес-службі Української аграрної конфедерації, таке рішення Господарський суд Києва прийняв у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше повідомлялося, що група великих компаній - трейдерів зерна 18 жовтня подала до Госпсуду Києва позов до уряду щодо визнання незаконними та скасування його постанов, які передбачають ліцензування та квотування експорту зерна.

У суді, зокрема, оскаржуються постанови № 1364 від 28 вересня 2006 року і № 1418 від 11 жовтня 2006 року.

Україна з 17 жовтня ввела квоти на експорт пшениці, ячменю, кукурудзи та жита до кінця поточного року в загальному обсязі 1 млн. 603 тис. тон.

Відповідно до постанови Кабміну від 11 жовтня 2006 року, квота на експорт пшениці та суміш пшениці і жита (меслин) складає 400 тис. тон, ячменю - 600 тис. тон, кукурудзи - 600 тис. тон, жита - 3 тис. тон.

Одночасно уряд скасував свою постанову від 28 вересня поточного року, котра передбачала введення ліцензування експорту продовольчої пшениці та суміші пшениці і жита (меслин).

Як повідомив заступник міністра аграрної політики Іван Демчак у вівторок, 31 жовтня, Мінекономіки вже цілком розподілило квоти на експорт пшениці і ячменя.

Українська зернова асоціація, котра поєднує зерноторговельні компанії України, раніше виступила проти квотування експорту ячменю та кукурудзи, погодившись з необхідністю встановлення експортної квоти на пшеницю до кінця маркетингового року (МГ, липень 2006- червень 2007).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді