В "Укренерго" не знають про поновлення експорту електроенергії до Росії

Середа, 1 листопада 2006, 13:02

Національна енергетична компанія "Укренерго" не має у своєму розпорядженні дані про поновлення поставок електроенергії в Російську Федерацію.

Про це повідомили в компанії, передає Ліга.

"Контракт на експорт електроенергії в Росію повинно було підписати "Укрінтеренерго", але швидше за все він (контракт - ред.) ще не набрав чинності", - відзначили у прес-службі "Укренерго".

Нагадаємо, раніше Міністерство палива та енергетики заявляло, що контракт між державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" і закритим акціонерним товариством "Інтер РАО ЄЕС" було укладено до 1 листопада 2007 року з подальшою пролонгацією.

При цьому "Укрінтеренерго" повинно було почати поставки української електроенергії в Єдину енергосистему Росії з 1 листопада 2006 року.

За даними Мінпаливенерго, ціна експортованої електроенергії в листопаді-березні буде формуватися "Укрінтеренерго" виходячи з ціни, що склалася на оптовому ринку електроенергії, а у квітні-жовтні 2007 року - буде дорівнювати тарифам на електроенергію, визначеним для НАЕК "Енергоатом".

25 жовтня ДП "Укрінтеренерго" й "Інтер РАО ЄЕС" уклали контракт на поставку української електроенергії в Росію. Відповідно до умов контракту, українська сторона буде забезпечувати поставку від 200 до 800 МВт електроенергії щомісяця. Новий контракт підготовлений у рамках домовленостей, досягнутих керівниками урядів двох країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді