У Семенюк надумали повторно продавати "Озерку"

Середа, 1 листопада 2006, 13:23

Дніпропетровське регіональне відділення Фонду держмайна ініціює створення комісії для улагоджування конфлікту навколо ринку "Озерка".

Про це на прес-конференції 31 жовтня повідомив начальник відділення ФДМ у Дніпропетровській області Володимир Молчанов, передає Finance.ua.

За його словами, у комісію повинні увійти представники обласної державної адміністрації та обласної ради. Завдання комісії, за словами Молчанова, провести інвентаризацію об'єктів ринку та визначити частки власності кожного в його майновому комплексі.

Молчанов також заявив, що ситуацію можна було б вирішити, якби всі зацікавлені сторони сіли за стіл переговорів. Зараз, за інформацією представника ФДМ, таких сторін 5: держава, колективне підприємство "Центральний ринок", акціонерне товариство "Центральний ринок", підприємство "Дніпропетровський облспоживсоюз" і 48 юридичних та фізичних осіб, які мають власність на території ринку.

Однак, повідомив Молчанов, готовність сісти за стіл переговорів виказує тільки сторона, котра представляє державу.

"Те що відбувається зараз на "Озерці" - це чисто корпоративний конфлікт. Конфлікт осіб, котрі правдами і неправдами домоглися, що це сьогодні дуже мутна вода, з якої треба вичленувати об'єкти, котрі належали державі, і ті, котрі належали приватним власникам", - сказав він.

Молчанов повідомив, що після визначення часток власності усіх фігурантів справи ринок необхідно або виставити повторно на продаж, або передати ринок до комунальної власності Дніпропетровська.

"Я особисто бачу єдиний вихід - повернутися до початку того, що було два роки тому, і зробити повторний продаж", - підкреслив він.

Як повідомлялося, голова спостережної ради ТОВ "Депозитарно-фондова компанія "Славутич-Капітал" Геннадій Корбан звинуватив відомого російського бізнесмена Максіма Курочкіна в організації захоплення.

У вересні Верховний Суд задовольнив касацію дніпропетровського обласного відділення ФДМ та підтвердив відсутність у КП "Центральний ринок" права власності на Дніпропетровський центральний ринок.

30 травня 2005 року ФДМ скасував розпорядження свого регіонального відділення в Дніпропетровській області щодо приватизації ДК "Дніпропетровський центральний ринок".

Державне підприємство "Дніпропетровський центральний ринок" (площею 6,2 га) було створено у квітні 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді