Пинзеник викрив чергову схему крадіжки бюджетних коштів

Середа, 1 листопада 2006, 14:16

Екс-голова Міністерства фінансів Віктор Пинзеник заявляє, що видача державних гарантій під кредити, це лазівка для розкрадання бюджетних засобів.

"Уперше за останні 7 років відновляється ще одна схема - видача державних гарантій під кредити. Адже це не що інше, як лазівка для розкрадання бюджетних коштів, коли кредити погашаються за рахунок бюджету", - сказав Пинзеник, передає Finance.ua.

Нагадаємо, що раніше народний депутат, член БЮТ Олександр Турчинов висловив думку, що уряд буде економічно забезпечувати одержання закордонних кредитів для близьких до влади фірм завдяки можливості надання державних гарантій.

"Вони дають дозвіл урядові необмежено давати гарантії на запозичення грошей за кордоном. Тобто будь-яка фірма, яка дасть нормальний "відкат", може одержати гарантію уряду, що він покриє борги цієї фірми за рахунок грошей, які вони позичать за кордоном", - заявив він і додав, що для закордонних бізнесменів це вигідно, адже "гарантія держави – це краща гарантія, яка приймається будь-яким банком".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді