Клюєв обіцяє нечуване падіння цін на бензин

Середа, 1 листопада 2006, 16:57

Протягом десяти днів вартість нафтопродуктів в Україні знову знизиться.

Зокрема, ціна на бензин А-95 знизиться з 4,10 грн. до 3,60 грн., а на дизельне паливо – з 3,95 грн. до 3,60 грн. Про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв за результатами засідання експертно-аналітичної групи, яка займається питаннями ринку нафти та нафтопродуктів, передає Ліга.

Клюєв підкреслив, що ціни на світовому ринку на нафту останнім часом дійсно впали, але не настільки, щоб забезпечити заявлене ним зниження цін в Україні.

Реклама:

Відповідної домовленості з нафтотрейдерами було досягнуто в основному за рахунок зміни тарифної політики, стимулювання нафтопереробних заводів (НПЗ), а також за рахунок збільшення обсягу нафти, яка надходить на українські НПЗ. Наступним етапом, за словами Клюєва, буде зниження цін на товари та послуги, у собівартості яких є частка світлих нафтопродуктів.

Також, у середу перший віце-прем'єр Микола Азаров заявив, що уряд просто змушений домовлятися з нафтотрейдерами, оскільки ринкові механізми на цьому ринку в Україні не діють.

"Ми самі їх закликаємо до порядності, ведемо дискусії, бесіди з ними.., і результати все-таки не баряться позначитися", - зазначив він.

У свій час прем'єр-міністра Юлію Тимошенко звинувачували в тому, що вона використовує неринкові механізми при спробі врегулювати ціни на нафтопродукти. Під час підвищення цін навесні 2005 року Юлія Тимошенко точно так само збирала в Кабміні нафтотрейдерів і, висловлюючись мовою нинішнього першого віце-прем'єра, закликала їх до порядності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді