Скільки заробляють нові міністри Януковича?

Четвер, 2 листопада 2006, 09:30

У середу Кабмін Янукович зазнав кадрових ротацій. Замість Романа Зварича та Ігоря Ліхового туди повернулися старі перевірені кадри – Олександр Лаврінович та Юрій Богуцький.

Обоє вже були міністрами в Кабміні Януковича. У 2004 році їх відправили у відставку після революції. Богуцький пішов на посаду заступника керівника апарату Верховної Ради, а Лавринович у 2005-06 був заступником голови правління ВАТ "Укрнафта", менеджмент якої контролюється групою "Приват".

Як виявилося, працюючи з нафтою й депутатськими паперами, можна отримувати однакову зарплату.

Принаймні, про це свідчать декларації Лавріновича й Богуцького, які депутати отримали пост-фактум після того, як проголосували за нових міністрів.

Олександр Лаврінович отримав у 2005 році більше 320 тисяч прибутку, з яких 149 тисяч – зарплата, 95 тисяч – прибутки від відчуження цінних паперів, 75 тисяч – дивіденди, проценти, роялті.

Родина Лавріновича (дружина і молодший син) заробила 592 тисячі, з яких 476 тисяч – прибуток від незалежної професійної діяльності, а 53 тисяч – дивіденди.

Дружина нового міністра юстиції Світлана працює головним консультантом у товаристві з обмеженою відповідальністю "Право".

Син Віталій 1983 року народження вчиться у Київському інституті міжнародних відносин. Старший син, чиї доходи не відображені в декларації, також закінчив цей елітний вуз і тепер працює в міжнародній аудиторській кампанії "Артур Андерсен".

Лаврінович і родина мають 4 750 і 100 квадратних метрів землі, житловий будинок на 654 метри та квартиру на 135,5 метрів. У декларації зазначено, що житло Лавриновича розташоване на вулиці Пилипа Орлика.

В гаражі на 24 метри стоять дві автівки – Тойота та Міцубіші.

На рахунках Лавріновича та його родини лежить 760 тисяч гривень.

Юрій Богуцький, пропрацювавши в апараті Верховної Ради, отримав 216 тисяч гривень прибутку. З них 147 тисяч – зарплата, а 36 тисяч – матеріальна допомога.

Матеріальну допомогу Богуцький, напевно, отримав за постійну загрозу бити приваленим депутатськими законопроектами, запитами й постановами.

А ще професор Богуцький отримав стипендію... в академії мистецтв, йому виплатили майже 32 тисячі гривень.

Родина нового міністра (дружина та дочка) мала набагато більш скромні заробітки – 5 з половиною тисяч на рік, тобто 450 гривень на місяць.

Земельних наділів у головного культурника немає. На нього записана квартира на 83 метри та садовий будинок (45 метрів).

У родини є також міні-будинок на 20 метрів та квартира в 130 метрів, а також Тойота RAV-4.

А на рахунках у міністра гуляє вітер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді