Головний російський "санітар" взявся за іграшки

Четвер, 2 листопада 2006, 17:14

У дитячих іграшках, реалізованих у Росії, дотепер знаходять вкрай шкідливі фенол та формальдегід у кількостях, що перевищують припустиму концентрацію, заявив головний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщєнко.

"Значна частина забракованих іграшок призначалася для дітей раннього віку", - підкреслив він. Незважаючи на вжиті заходи, якість і безпека іграшок залишаються незадовільними, передає Finance.ua.

Лабораторні дослідження забракованих іграшок показали невідповідність їхнім нормативам у 15% досліджених зразків. Тільки цього року "з торгового обороту вилучено більше 93000 ігор та іграшок, які не відповідають встановленим вимогам".

Оніщєнко зазначив, що основні причини вилучення - відсутність документів з якості та безпеки, порушення вимог маркування товарів та відповідність іграшок вимогам безпеки за санітарно-хімічними та токсикологічними показниками. Велика частина забракованих іграшок є продукцією імпортного виробництва.

Більшість реалізованих у країні дитячих ігор та іграшок надходять з Китаю, Польщі, Білорусії, і лише частина виробляється в Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді