Рада прийняла в першому читанні два СОТівські закони

Четвер, 2 листопада 2006, 17:53

Верховна Рада прийняла в першому читанні два законопроекти, які необхідні для вступу України до СОТ.

Зокрема, ВР 390 голосами прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкірну сировину", внесений Кабміном, передає Finance.ua.

Законопроект передбачає зменшення вивізного (експортного) мита на живу худобу і шкірну сировину. Зокрема передбачено, що ставка митної вартості на велику рогату худобу домашніх видів, крім чистопородних (чистокровних) племінних тварин буде складати 50%.

Починаючи з 1 січня року, що настає після вступу України до Світової організації торгівлі, ставка вивізного (експортного) мита на велику рогату худобу домашніх видів, крім чистопородних (чистокровних) племінних тварин буде щорічно зменшуватися на 5 процентних пунктів до позначки 10 відсотків.

Крім того, парламент 390 голосами прийняв у першому читанні проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про адвокатуру".

Проект визначає, що займатися адвокатською діяльністю зможе не тільки громадянин України, а також громадянин іноземної держави, котрий має вищу юридичну освіту, підтверджену дипломом України, або відповідно до міжнародних договорів України дипломом іншої країни.

Крім того, займатися такою діяльністю зможе громадянин іноземної держави, котрий має стаж роботи в галузі права не менш ніж два роки, володіє державною мовою, здав кваліфікаційні іспити, одержав в Україні посвідчення про право на заняття адвокатською діяльністю та прийняв присягу адвоката України.

Крім того, відповідно до проекту закону пропонується виключити положення, у якому зазначено, що при втраті громадянства адвокатську діяльність може бути припинено рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, а видане посвідчення анульовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді