Ющенко не дав Партії регіонів прорватися на вотчину Коломойського

П'ятниця, 3 листопада 2006, 16:26

Президент Віктор Ющенко прийняв рішення про ветування Закону "Про внесення змін до Закону України "Про господарчі товариства", котрий стосується особливостей управління акціонерними товариствами нафто-газового комплексу.

Про це заявив керівник секретаріату президента Віктор Балога на брифінгу в п'ятницю.

Закон пропонував знизити до 50%+1 акція планки кворуму для проведення загальних зборів акціонерів. На даний момент планка складає 60%.

Балога підкреслив, що подібний закон може бути підписаний президентом тільки як цілісний закон "Про господарчі товариства" у новій редакції.

"Підписання даного закону у вигляді, у якому його прийняла Верховна Рада, стане причиною нового перерозподілу власності і тисячі нових рейдерських атак на підприємства. Це основна мотивація ветування закону "Про господарчі товариства", - сказав Балога.

Як повідомлялося, на думку експертів, даний закон приймався Партією регіонів з єдиною метою, відсторонити від керівництва ВАТ "Укрнафта" Ігоря Палицю, котрий представляє інтереси групи Ігоря Коломойського "Приват" (володіє 42% "Укрнафти").

50%+1 акція належить "Нафтогазу України", загальні збори "Приват" бойкотує, отже, чинне законодавство не дає можливості уряду приймати рішення про зміну керівництва.

Економічна правда, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді