Сенсація IT-ринку: "Windows" та "Linux" будуть дружити

П'ятниця, 3 листопада 2006, 16:48

Давні суперники на ринку інформаційних технологій, компанії Microsoft і Novell зненацька підписали угоду про співробітництво, що може привести до простішої взаємодії конкуруючих платформ - домінуючої "Windows" і "Linux", яка набирає популярності.

За інформацією Бі-бі-сі, в рамках цієї угоди Microsoft - найбільший виробник і продавець патентованих програм - погодився надавати технічну підтримку користувачам операційної системи "SUSE Linux", яку випускає Novell із відкритим вихідним кодом, яка конкурує з "Windows", передає Ліга.

Крім того, угода передбачає спільну розробку технологій, що полегшують спільну роботу цих двох систем на одному комп'ютері.

Представники обох компаній заявили, що вирішили перейти від суперництва до співробітництва, оскільки більше і більше користувачів віддають перевагу здвоєним системам і їм необхідні програми, які вміють взаємодіяти одна з одною незалежно від операційної системи.

Novell одержала непорушну обіцянку від Microsoft дозволити приватним і некомерційним програмістам без перешкод продовжувати розробку програм із відкритим вихідним кодом, не побоюючись патентних позовів від Microsoft.

Підписана угода дуже на руку Novell, чиї акції піднялися в ціні на 16%, як тільки стало відомо про нові плани двох конкурентів.

Microsoft, однак, ризикує втратити частину користувачів, напряму підтримуючи конкуруючу операційну систему.

З іншого боку, забезпечивши у "Windows" підтримку програмам для "Linux" і здатність програм для "Windows" працювати в середовищі "Linux", програми Microsoft можуть стати більше привабливими для користувачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді