"Лукойл" почав будувати завод на Галичині за $0,5 млрд.

П'ятниця, 3 листопада 2006, 17:30

У Калуше Івано-Франківської області президент Віктор Ющенко взяв участь у торжествах з нагоди початку будівництва на базі ТОВ "Карпатнафтохім" заводу з виробництва хлору та каустичної соди.

Замовником і інвестором проекту є ЗАТ "Лукойл-Нєфтєхім", передає Ліга.

Як повідомили в прес-службі глави держави, у своєму виступі Ющенко підкреслив, що мова йде про нове високотехнологічне виробництво, сума інвестицій якого буде складати 500 млн. дол. протягом наступних трьох років.

За його переконанням, подібні проекти є "гарним доповненням до сучасних високотехнологічних українських можливостей".

Президент також зазначив, що початок будівництва підприємства свідчить про високий рівень домовленостей місцевої влади й іноземного інвестора.

Говорячи про соціальне забезпечення працівників заводу, Ющенко зазначив: рівень зарплати тут складає дещо більше 1000 грн. - тобто мова йде про 12-е місце серед промислових підприємств Калуша.

У цьому контексті він запропонував президентові нафтової компанії "Лукойл" Вагіту Алєкпєрову та Раді директорів "Карпатнафтохіму" змінити ситуацію на краще ще до кінця цього року.

"Мені дуже б хотілося, щоб присутність "Лукойла" - однієї з провідних нафтових компаній - позначилася і на соціальному розвитку міста", - сказав Ющенко, закликавши керівництво компанії співпрацювати в цьому напрямку з місцевою владою.

Зі своєї сторони Алєкпєров підкреслив, що компанія "Лукойл" упевнено пішла на великі інвестиції в українську промисловість, оскільки відчуває підтримку таких кроків з боку президента України, уряду, місцевої влади, своїх ділових партнерів в Україні і безпосередньо колективу заводу.

Урочиста церемонія закінчилася відкриттям пам'ятного знака, присвяченого початку будівництва підприємства. Після цього Ющенко також оглянув виробництво заводу "Поліолефін".

В торжествах взяли участь також Секретар РНБО Віталій Гайдук та посол Росії в Україні Віктор Чєрномирдін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді