Жінки в Британії бідніші за чоловіків

П'ятниця, 3 листопада 2006, 18:54

За даними дослідження Institute of Directors, жінки на керівних постах у британських компаніях заробляють приблизно на 20% менше в порівнянні із чоловіками, що займають аналогічні посади: у середньому 60 тис. фунтів стерлінгів на рік проти 74 тис. 28 фунтів стерлінгів.

У приватних компаніях й у секторі суспільних і благодійних організацій розрив у рівнях оплати праці сягає 25%, повідомляє UABanker.

При цьому IoD відзначає, що за кількістю робочих годин на тиждень спостерігається зворотне співвідношення.

У сегменті малого й середнього бізнесу жінки-керівники працюють у середньому 51,25 години на тиждень, тоді як чоловіки - 50 годин. Відповідні показники тривалості трудового тижня у великих компаніях становлять 57 годин й 55 годин.

Участь жінок в управлінні бізнесом у Великобританії, як і в усьому світі, як і раніше дуже обмежено.

До призначення Сінтії Керролл на керівний пост в Anglo American тільки у двох з 100 найбільших британських компаній (FTSE100) вищі пости займали жінки: видавничу компанію Pearson очолює Марджори Скардіно, енергетичну групу Drax - Дороті Томпсон.

У Великобританії поки питання про законодавчі обмеження компаній, де жінок у керівництві набагато менше, не ставиться. У свою чергу, у Норвегії компаніям, у складі керівництва яких менш 40% жінок, може грозити закриття. Бізнесу відведено 12 місяців, щоб привести свою структуру у відповідність із цими вимогами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді