Азаров лякає Ющенка, щоб той не наклав вето

Понеділок, 6 листопада 2006, 10:21

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що можливе ветування президентом закону про Держбюджет на 2007 рік призведе до соціально-політичної дестабілізації.

Про це він заявив 3 листопада в ході зустрічі з Послом Великобританії Тімоті Барроу, передає прес-служба Мінфіну.

"Ми не дозволимо розхитувати стабільність і не допустимо дестабілізації ситуації. За урядом воля виборців, вимоги Конституції та сила законів. А також і зацікавленість основних політичних сил у стабільності", - лякав Азаров.

Як приклад спроб загострити політичну ситуацію він привів спекуляції тих, хто навіть не підійшов до постатейного розгляду проекту бюджету, навколо теми вето президента на закон про бюджет.

"У дійсності в Україні жодного разу не використовувалося вето до закону про бюджет. Занадто висока відповідальність особисто президента за соціально-політичні наслідки дестабілізації, яка неминуча, коли країна живе без державного кошторису. Тим більше в сьогоднішній ситуації, коли росте ціна на енергоносії і залишаються проблеми абсолютно незбалансованого бюджету поточного року, який практично не враховував економічних реалій, відомих уже на початок 2006 року", - зазначив він.

"Ми працюємо у постійному діалозі з президентом і шукаємо компромісні рішення будь-яких питань. Так буде і з надважливим для країни документом – проектом Держбюджету", - пообіцяв віце-прем'єр, зазначивши при цьому, що глава держави не є суб'єктом бюджетного процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді