Азаров обіцяє СОТ на початку 2007

Понеділок, 6 листопада 2006, 11:14

Завершальний етап вступу України до Світової організації торгівлі відбудеться наприкінці січня - на початку лютого 2007 року.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров під час зустрічі з послом Великобританії в Україні Тімоті Барроу, передає прес-служба Мінфіну.

За словами Азарова, немає ніяких сумнівів, що протягом листопада Верховна Рада прийме всі законопроекти, необхідні для приєднання України до СОТ.

Він зазначив, що уряд розглянув усі необхідні питання і цілком розраховує на підтримку парламенту.

"З урахуванням процедури переговорів української делегації з робочою групою секретаріату СОТ та різдвяних канікул завершальний етап вступу України відбудеться наприкінці січня - на початку лютого 2007 року", - сказав Азаров.

Він нагадав, що Україні залишилося підписати два протоколи про взаємний доступ на ринки товарів і послуг: з Киргизією і Тайванем. Киргизія висуває Україні вимоги, ніяк не пов'язані з режимом взаємної торгівлі та нормами СОТ, отже, у випадку відмови киргизької сторони зняти необґрунтовані претензії, розбіжності буде винесено на розгляд міністерської конференції СОТ.

У випадку з Тайванем діють відомі світовому співтовариству політичні фактори відносин Китаю і Тайваню, через що Україна також сподівається на розуміння СОТ, зазначив Азаров.

Відповідаючи на питання Барроу, чи пов'язане успішне прийняття законів щодо СОТ із прийняттям Держбюджету на наступний рік, Азаров заявив, що "ніяким чином не пов'язане і не може бути пов'язане".

Він зазначив, що закони для вступу до СОТ буде прийнято раніше закону про Держбюджет-2007.

При цьому Азаров підкреслив, що законопроект про бюджет не містить ніяких норм, які суперечать зобов'язанням України щодо вступу до СОТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді