СПУ звинувачує у подорожчанні квартир Київраду

Понеділок, 6 листопада 2006, 11:38

Депутат від фракції Соціалістичної партії в Київській міській раді Сергій Батрук вважає, що "у Київраді є люди, які піклуються тільки про свої інтереси, не враховуючи інтереси громадян Києва і, тим більше, не думаючи про "соціальність" таких рішень".

Як повідомили у прес-службі СПУ, з 1 листопада будівельні організації, які працюють на території Києва, зобов'язані віддавати місту 15% зведеного житла, незалежно від розташування.

У СПУ нагадують, що до листопада місту віддавалося 5-10% побудованого житла - залежно від близькості будинків до центра. Таке рішення було прийнято 31 жовтня на сесії Київради.

Батрук упевнений, що в цьому випадку постраждають покупці недорогих квартир, які купують квартири на околицях, з огляду на їхню мінімальну вартість. Це пов'язано з тим, що тепер фірми, які займаються будівництвом, будуть пропорційно збільшувати вартість квартир.

Нагадаємо, за два осінні місяці вартість 1 кв. м житла економ-класу на первинному ринку Києва порівняно із серпнем збільшилася на 8,6%.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді