Тулуб розповів послу США як буде залучати інвестиції в шахти

Понеділок, 6 листопада 2006, 12:00

Міністерство вугільної промисловості має намір підвищити ефективність роботи вугільних підприємств за рахунок залучення в галузь приватних інвесторів.

Про це повідомив глава міністерства Сергій Тулуб у ході зустрічі з послом США в Україні Вільямом Тейлором у Києві 3 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

"Доцільність залучення інвесторів засобами приватизації доводять поточні показники роботи галузі. На сьогодні 42% вугілля добувається на приватних шахтах і аналіз їхньої роботи демонструє позитивну динаміку. Одночасно лише 28% державних вуглевидобувних підприємств на сьогодні є фінансово збалансованими", - заявив міністр.

Тулуб у ході зустрічі з послом зазначив, що міністерство вже підготувало законопроект про розвиток вугільної галузі та особливості її приватизації, який днями повинен бути переданий на узгодження до Кабміну.

Тейлор, у свою чергу, висловив упевненість у тому, що приватизація вугільних підприємств України зацікавить американських інвесторів.

Дипломат, зокрема, виказав зацікавленість у видобутку бурого вугілля в Україні.

Голова Мінвуглепрому нагадав про існування проектів створення у Дніпропетровській і Кіровоградській областях вертикально-інтегрованих компаній, у які будуть входити розрізи по видобутку бурого вугілля та працюючі на цьому виді палива теплові електростанції.

Крім необхідності фінансового оздоровлення галузі, що дасть можливість збільшити обсяги видобутку, підвищити рівень безпеки на шахтах, Тулуб зазначив також іншу нагальну для галузі проблему – старіння керівних кадрів.

"Сьогодні майже дві третини керівників шахт і кожен другий головний інженер - люди пенсійного віку. Якщо раніше у вугільну галузь щорічно приходило 2500 випускників вищих навчальних закладів, то на сьогодні їх лише 50", - відзначив міністр.

Створити умови для припливу кваліфікованих кадрів, за його словами, повинно прийняття законопроекту про престижність шахтарської професії, який недавно було розглянуто колегією Мінвуглепрому.

Говорячи про короткострокові плани, Тулуб, повідомив, що міністерство має намір уже до кінця року переломити негативну тенденцію скорочення обсягів видобутку вугілля, котра спостерігалася в Україні останні півтора року і забезпечити видобуток у 2006 році - більше ніж 80 млн. тон вугілля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді