"Зірки" українських готелів перерахували

Понеділок, 6 листопада 2006, 14:06

На сьогодні в Україні працює 1 тис. 232 готелі і 3 тис. 245 закладів оздоровлення та відпочинку, з них сертифіковано - 1 тис. 64.

Такі дані приводить начальник відділу регіонального розвитку Державної служби туризму та курортів Людмила Мещерських, повідомляє Ліга.

В Україні нараховується 5 п'ятизіркових, 29 чотиризіркових, 74 тризіркових, 43 двозіркових, 41 однозірковий і 872 готелі без категорії.

При цьому 2 п'ятизіркові готелі знаходяться в Дніпропетровську, по одному - в Києві, Донецьку та Одесі. Дев'ять чотиризіркових готелів працює в Одеській області, шість - у Києві, по чотири - у Дніпропетровській та Львівській областях, три - у Криму, по одному - в Донецькій, Закарпатській та Полтавській областях.

Мещерських зазначила, що категоризація, на відміну від сертифікації за вимогами безпеки, є добровільною, але "якщо власник готелю розуміє, що має себе позиціонувати на ринку та боротися за свого клієнта, то він йде на цю процедуру".

За словами чиновника, з 1 жовтня набрав чинності новий Національний стандарт ДСТУ 4527:2006 "Послуги туристичні. Засоби розміщення. Терміни та визначення", який дає визначення для всіх основних типів засобів розміщення, номерів, тарифів і т.д.

Термінологія, встановлена цим стандартом, обов'язкова для використання у всіх ділових, нормативних документах, науковій, довідковій та учбово-методичній літературі.

Людмила Мещерських також зазначила, що недавнє прийняття постанови Кабміну "Про порядок надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)" призвело до детінізації ринку готельних послуг, які надаються фізичними особами.

Так, кількість осіб, що зареєструвалися як суб'єкти підприємницької діяльності на цьому ринку, збільшилася в 5,3 рази і складає 1 тис. 53.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді