Американські демократи "поставлять хрест" на вступі Росії до СОТ?

Вівторок, 7 листопада 2006, 13:05

Перспективи вступу Росії до СОТ, які залежать також від позиції американських законодавців, можуть погіршитися після проміжних виборів до Конгресу США 7 листопада, вважає президент російського фонду "Політика" Вячєслав Ніконов.

"Швидше за все, республіканці втратять нижню палату Конгресу, палату представників, але мають шанси зберегти незначну перевагу в Сенаті", - вважає Ніконов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його оцінкою, ймовірна зміна розкладу сил у бік ослаблення позицій республіканців навряд чи вплине на політику президента Джорджа Буша, однак негативно позначиться на перспективах Росії вступити до СОТ.

"У нас і зараз шанси невеликі. Але навіть якщо Росія зможе домовитися з американською виконавчою владою, а в Конгресі верх візьмуть демократи, ці домовленості не будуть ратифіковані", - підкреслює російський експерт.

Голова Ради із зовнішньої і обороної політики Сєргєй Караганов також висловив думку, що на майбутніх виборах будуть домінувати демократи. При цьому він вважає, що політика США стосовно Росії не зміниться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді