Уряд постарається не розорити "Нафтогаз" у 2007

Вівторок, 7 листопада 2006, 15:23

Уряд має намір знизити податкове навантаження на національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" у 2007 році.

"У рамках підготовки до другого читання законопроекту про Держбюджет на 2007 рік ми займаємося тим, щоб знизити податкове навантаження на НАК "Нафтогаз України", - сказав віце-прем'єр України Андрій Клюєв журналістам у Києві у вівторок, передає Finance.ua.

Поданий урядом на розгляд Верховної Ради проект закону про Державний бюджет на 2007 рік припускає істотне збільшення податкового навантаження на підприємства "Нафтогазу України" у наступному році.

Уряд запропонував парламенту значно збільшити ставки рентної плати за видобуток нафти, природного газу й газового конденсату, а також коефіцієнт, який застосовується при визначенні ставок платежів за геологорозвідувальні роботи.

Таке підвищення рентних ставок, за оцінками Міністерства палива та енергетики, призведе до збільшення податкових зобов'язань "Нафтогазу України" у 2007 році на 2 млрд. 70 млн. грн.

Галузеві експерти не виключають, що таке зростання податкового навантаження може призвести до банкрутства компанії, яка є найбільшим платником податків в Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді