У Януковича збираються кроїти бюджет поточного року

Вівторок, 7 листопада 2006, 16:51

Уряд на засіданні в середу розгляне законопроект щодо змін до Бюджету 2006 року, які дозволять профінансувати статті бюджету з виплати заробітної плати, пенсій, а також по компенсаціях за тарифи на житлово-комунальні послуги, котрі зросли.

Про це повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров на прес-конференції у вівторок у Сімферополі, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами віце-прем'єра, зміни до Держбюджету нинішнього року в понеділок, 6 листопада, минулого розглянуто урядовим комітетом з економічної політики.

"Ми будемо просити Верховну Раду наступного тижня розглянути цей законопроект, прийняти і представити його на підпис президенту", - сказав Азаров.

"З урахуванням усіх процедур ми сподіваємося, що наприкінці листопада цей закон набере сили, і ми одержимо реальну можливість профінансувати три позиції. Нам не вистачає коштів на виплату пенсій, не вистачає коштів на виплату зарплат по місцевим бюджетам і нам не вистачає коштів на компенсацію вартості тарифів за житлово-комунальні послуги, у тому числі на газ і електроенергію, також по місцевих бюджетах", - зазначив віце-прем'єр.

У той же час, Азаров підкреслив: "Якщо цей документ не набере сили до 1 грудня, то в нас уже в грудні будуть проблеми з фінансуванням соціальних статей бюджету".

Віце-прем'єр також зазначив, що "не хотів би, щоб відповідальність за цю справу було покладено на суб'єкти бюджетного процесу".

За його словами, уряд зробив усе від нього залежне, щоб ці зміни по бюджету нинішнього року було підготовлено і прийнято. Виступаючи на нараді з проблем соціально-економічного розвитку Криму, Азаров у своєму виступі повідомив, що в бюджеті нинішнього року не вистачає 2 млрд. 500 млн. грн. для фінансування зарплат, пенсій і компенсацій за підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді