Черновецький скоротив квартирну чергу на 7 років

Вівторок, 7 листопада 2006, 17:32

У результаті 100-процентної інвентаризації житлова черга в Києві скоротилася на 7 років.

Про це повідомила у вівторок на брифінгу заступник голови Київської міської держадміністрації Ірена Кільчицька.

За її інформацією, інвентаризація була завершена 1 листопада. Вона нагадала, що за результатами інвентаризації 25% черги, з неї було знято близько 12 тис. сімей. За результатами повної інвентаризації, з черги на отримання соціального житла знято 18 тис. 643 сім`ї - це 13% від загальної черги.

Таким чином, якщо до початку інвентаризації на отримання житла в столиці у списках було 142 тис. 788 сімей, то на сьогоднішній день, віднявши 18 тис. 643, залишилося в ній 128 тис. 82 сім`ї.

Причому, зазначила Кільчицька, 25% з цих сімей погоджуються придбати житло за програмою "50 на 50" або ж за програмою молодіжного кредитування.

За словами Кільчицької, ті 13% громадян, яких було знято із загальної черги, вийшли зі стану малозахищених верств населення і на даний момент вже самі придбали собі нерухоме майно, або ж купили його за рахунок кредитів, або в цих сім`ях змінився склад, або ж вони не змогли надати необхідні медичні довідки, які підтверджували б необхідність збільшення їхньої житлової площі.

За її даними, зараз всі ці списки за результатами інвентаризації готуються і найближчим часом будуть опубліковані в районних житлових відділах. Кільчицька повідомила, що до кінця 2006 року в Києві буде безплатно видано всього 2 тис. 700 квартир, на 2007 рік у влади міста такий самий прогноз.

"Якщо поділити 18 тис. 643 сім`ї на 2 тис. 700 квартир, які надаються за рік, це виходить 7 років, - сказала вона, - тобто ми можемо стверджувати, що ті, хто повинен був одержати за своїми розрахунками житло через 10 років, вони одержать квартири через три роки, а ті, хто повинен був одержати через 5 років, то повинні одержати найближчим часом", - зазначила Ірена Кільчицька.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді