У Києві запровадять нову систему розрахунків за паркування

Середа, 8 листопада 2006, 09:49

У Києві буде запроваджено систему розрахунків за паркування автомобілів по мобільному телефону.

Про це повідомила на брифінгу заступник глави Київської міськдержадміністрації Ірена Кильчицька, передає Finance.ua.

За її словами, у столиці закінчується інвентаризація всіх парковок і стоянок, при цьому, дані, надані відповідними підприємствами міській владі, у два, а то й у чотири рази занижені, тобто свідомо або несвідомо було зменшено кількість паркувальних місць і, відповідно, доходи від паркування.

Щоб надалі уникнути подібного, зазначила Кильчицька, міська влада планує запровадити в місті відеоспостереження за паркуваннями і стоянками з використанням розрахунків за стоянку по мобільному телефону.

"Ми оголосили тендер на відеоспостереження і розробляємо з операторами мобільного зв'язку можливість не за допомогою паркоматів здійснювати оплату, а за допомогою мобільних телефонів. Зараз це розробляється. Така система існує в деяких країнах Європи", - сказала Кильчицька.

На її думку, дане нововведення краще, ніж використання паркоматів, тому що водієві не потрібно буде шукати паркомат, дрібні гроші, у тому числі копійки для розрахунку. Водій прямо в автомобілі може по наданій йому інструкції ввести на телефоні код з позначенням початку і кінця паркування, і з телефонного рахунка буде знято потрібну суму, розповіла Кильчицька. "Це будуть дуже великі гроші. По всьому Києву це буде не менше ніж 10 млн. грн. на місяць", - підкреслила вона.

Крім того, Кильчицька повідомила, що в Києві продовжується робота евакуаторів. Міська влада подала апеляцію на рішення Шевченківського райсуду від 11 жовтня про неправомірність використання евакуаторів. Крім того, за її словами, служба евакуаторів вилучає всі автомобілі, незважаючи на власників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді