Янукович хоче керувати, там де є 50% акцій

Середа, 8 листопада 2006, 10:50

Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив першому віце-прем'єру, міністру фінансів Миколі Азарову забезпечити за участю міністерств та Фонду державного майна збори акціонерів в акціонерних товариствах з державною часткою 50% і вище з метою перегляду питання управління цими підприємствами.

"Ми з вами маємо право керувати державним майном, якщо держава має 50 і більше відсотків? Так чому ми не керуємо!", - сказав Янукович, відкриваючи засідання уряду в середу у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він поставив під сумнів зацікавленість міноритарних акціонерів у цих товариствах у забезпеченні інтересів країни.

"Міністерству юстиції та Фонду держмайна прохання проконтролювати (проведення зборів акціонерних товариствах) і ми повинні дати відповідь громадянам України: чи здатні ми навести порядок у власній країні чи ні", - сказав Янукович.

Прем'єр повідомив, що в Україні 117 підприємств з державною часткою 50% і вище.

Він підкреслив, що кожне міністерство повинно буде відзвітуватися щодо ефективності використання держмайна і дотримання державних інтересів.

"Я просив би на це питання дати відповідь і правоохоронні органи", - заявив Янукович, звертаючись до міністра внутрішніх справ Юрія Луценко.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді