Пинзеник погіршив прогнози інфляції від Яценюка та Макухи

Середа, 8 листопада 2006, 15:02

Екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник прогнозує, що до кінця року в Україні інфляція складе 14%.

Про це він заявив у середу в ході прес-конференції, передає Finance.ua.

Пинзеник відзначив, що зростання інфляції за три місяці роботи Кабміну під керівництвом Януковича є одним з десяти кроків уряду, які "відкидають Україну назад в економічному і соціальному розвитку".

Крім того, за його словами, Кабмін повернувся до антисоціальної економічної політики, оскільки, не дивлячись на всі прогнози, у 2007 році зростання реальних доходів населення не перевищить 2,7%.

Він також розкритикував кроки Кабміну спрямовані на збільшення держборгу України. Зокрема, за його словами Кабмін планує збільшити держборг з 59 млрд. 600 млн. грн. до 151 млрд. За його словами, на обслуговування такого боргу Україні щорічно знадобиться близько 14 млрд. грн.

Екс-міністр також покритикував той факт, що разом із зростанням цін на газ, уряд не спромігся підняти питання про збільшення ставки транзиту за газ по території України. За його словами, збитки від такої діяльності Кабміну досягнуть як мінімум 7 млрд. грн.

Ще одним провальним кроком уряду, Пинзеник назвав намір збільшити з 13% до 15% податок на доходи фізичних осіб. При цьому, він зазначив, що передбачається зменшення тільки одного податку - збору з купівлі валют. "Податковий тиск знижується тільки для обраних", - сказав він.

Екс-міністр висловив стурбованість щодо виконання Кабміном Держбюджету на 2006 рік. За його словами, за 7 місяців поточного року уряд Єханурова виконав показники держбюджету на 100,1%, а Кабмін Януковича за 3 місяці своєї роботи тільки на 99,1%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді