Уряд доручив пустити Одесу-Броди в прямому режимі в 2007

Середа, 8 листопада 2006, 15:51

Уряд доручив ВАТ "Укртранснафта" почати транспортування каспійської нафти по системі Одеса-Броди в прямому режимі в 2007 р.

Про це повідомив голова правління ВАТ "Укртранснафта" Ігор Кирюшин, відповідаючи в Києві на питання журналістів, передає Finance.ua.

При цьому він не прогнозує збільшення обсягу транспортування нафти по цій системі в 2007р.

На його думку, по цьому маршруту в цілому прокачають у 2007р. близько 5 млн. т нафти, у тому числі - російської у реверсному режимі.

Кирюшин зазначив, що будівництво польської ділянки нафтопроводу Одеса-Броди поки не почалося. За його словами, у 2007 р. передбачається провести експеримент з послідовного прокачування по системі "Дружба" російської експортної суміші і легкої каспійської нафти.

Переговори про це з "Транснєфтью" уже проводяться. Позиція російської компанії поки не пом'якшується. Вона, як і колись, стверджує, що провести таке прокачування технічно дуже складно.

Використання нафтопроводу "Дружба" для транспортування каспійської нафти дозволить "Укртранснафті" запустити нафтопровід Одеса - Броди в прямому режимі без добудування до польського Плоцька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді