У Москві середня зарплата перевищила $1000

Середа, 8 листопада 2006, 18:58

Згідно самим останнім даним Федеральної служби державної статистики по Москві, середньомісячні грошові доходи розраховуючи на душу населення становлять на сьогоднішній момент 27 тис. 898 рублів - близько 1 тис. 44 дол.

Якщо порівнювати з підсумками трьох кварталів минулого року, то рівень доходів жителів російської столиці зріс на 20%.

А порівняно із жителями інших регіонів москвичі заробляють більше в три рази, повідомляє NEWSru.com.

Мосміськстат повідомив, що найбільше одержують люди, зайняті у фінансовій сфері, - працівники кредитних установ, банківські експерти - їхній щомісячний дохід в середньому становить 46 тис. 158 рублів.

Ті, хто трудиться у сфері телекомунікаційних послуг, зв'язку, комп'ютерних технологій одержують 27 тис. 808 рублів.

В оптовій і роздрібній торгівлі можна заробити 25 тис. 332 рубля на місяць.

А от найменше одержують, як і раніше, шкільні вчителі - 12 тис. 892 рубля щомісяця, лікарі й соціальні працівники - 16 тис. 504 рубля, наукові співробітники - 15 тис. 199 рублів.

Трохи вище, як свідчить міська статистика, рівень оплати праці на підприємствах обробної промисловості - 17 тис. 970 рублів та в будівельних організаціях - 19 тис. 801 рубль.

Експерти впевнені: більшість москвичів мають по кілька джерел доходів.
Одні трудяться у двох-трьох місцях одночасно, інші мають щомісячний відсоток по банківських вкладах і доходи від вкладення в цінні папери, треті здають нерухомість. У січні-вересні також відзначене зростання доходів населення в 1,9 рази від продажу іноземної валюти.

Тим часом у столиці РФ набагато яскравіше, ніж у середньому по РФ, видно соціальне розшарування. Середній рівень доходів самих високооплачуваних москвичів (а це 10% від усього населення) в 50,7 (!) разів перевищує середній рівень доходів самих низькооплачуваних працівників.

А відсоток населення з доходами нижче прожиткового мінімуму в Москві майже такій же, як у середньому по Росії. 15-17% москвичів умудряються існувати на 5 тисяч рублів на місяць. Офіційний же прожитковий мінімум для працездатного москвича становить 5 тис. 829 рублів на місяць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді